Verenigde Staten 2000. Romantiek van Peter Gould. Met o.a. Lloyd Bridges, Josh Charles, Alexandra Wentworth, Beau Bridges en Walter Olkewicz.

VPRO Cinema

Peter Silverblatt (Charles), een journalist in Californi[KA3]e, en Melanie Branson (Wentworth), gaan al een hele tijd met elkaar om. De hoogste tijd dat Peter gaat kennismaken met haar bejaarde vader Col. `Daddy` Branson (Lloyd Bridges), een weduwnaar, en haar broers Larry (Beau Bridges) en Dink (Olkewicz), die in Savannah, Georgia wonen, het conservatieve zuiden van de Oostkust. Als Peter kennismaakt met de familie merkt hij dat hij is beland bij een redelijk getikt zootje. Het duurt enige tijd voordat hij doorkrijgt dat Daddy niet zo hulpbehoevend is als hij zich voordoet en dat hij de rest van het gezin tracht te manipuleren. Larry en Dink zijn niet bepaald lieverdjes, die ruziën en kunnen zich soms heel liederlijk gedragen. Het geduld van de arme Peter wordt op deze manier zwaar op de proef gesteld. Een rommelige romantische komedie, die enige tijd in productie was, voordat hij uitkwam. De film kent grappige momenten en is soms heel kluchtig, bij het vulgaire af. Echt romantisch wordt het nooit en de afloop zie je al mijlen van te voren aankomen. Hoofdrol Lloyd Bridges, die twee jaar voordat de film uitkwam, was overleden, speelt voor zijn redelijk hoge leeftijd, 85 jaar, heel goed en houdt de film overeind. De 33- jarige Wentworth ziet er veel ouder uit dan 27-jarige Charles als haar verloofde en De 57-jarige Beau Bridges is veel te oud om Wentworth's broer te spelen; bij deze rollen heeft de casting de plank behoorlijk misgeslagen. Het scenario van Peter Gould is verrassingsloos. Het camerawerk is van Michael Mayers.

credits

Regie:
Peter Gould
Cast:
Lloyd Bridges, Josh Charles, Alexandra Wentworth, Beau Bridges, Walter Olkewicz, Kristy Swanson, Jeffrey Joseph, Edie McClurg
Productie:
Todd Hoffman, Matt Salinger, Michael Sayles, Bob Willis, Jon Kuyper
Camera:
Michael Mayers
Muziek:
Adam Fields
Jaar:
2000
Genres:
Romantiek, Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Americana, Romantische komedie, Familiefilm, Klucht
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Meeting Daddy (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken