Duitsland 2003. Mysterie van Hajo Gies. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Simone von Zglincki, Annekathrin Bürger en Walter Nickel.

VPRO Cinema

Ehrlicher (Sodann) en Kain (Lade) worden geroepen naar het pretpark Atlantis, waarvan de manager is doodgeslagen. Hij is het slachtoffer van afpersing geworden. Komt als dader in aanmerking Peter Radke, die onlangs uit de gevangenis is ontslagen. Doch Radke wordt morsdood gevonden bij een zwemmeertje. In zijn caravan zijn aanwijzingen te over dat hij de dader geweest moet zijn. Niet alleen het lunapark was het voorwerp tot chantage. Ook een stilgelegde bruinkoolmijn heeft iets met zijn misdadige praktijken te maken. Algauw rijst het vermoeden dat Radke niet alleen heeft gewerkt en dat het om miljoenen moet gaan. Wie zitten erachter? Zijn er banden met het verleden uit de tijd van de DDR? Het scenario is van Pim Richter en Daniela Mohr. Het camerawerk is van Achim Poulheim. Aflevering 546.

credits

Regie:
Hajo Gies
Cast:
Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Simone von Zglincki, Annekathrin Bürger, Walter Nickel, Martin Lindow, Dieter Montag, Juliane Gibbins, Andreas Schmidt-Schaller, Rolf Kanies
Scenario:
Pim Richter
Productie:
Jan Kruse, Sven Döbler
Camera:
Achim Poulheim
Muziek:
Günter Illi
Jaar:
2003
Alt. titels:
Atlantis
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Atlantis (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken