Oost Duitsland 1973. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Horst Drinda, Regina Beyer en Erwin Strittmatter.

VPRO Cinema

Leutnant Falkenstein (Zartmann) van de volkspolitie in een haventje aan de Oostzee is dolblij als zijn collega`s Oberleutnant Fuchs (Borgelt) en Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) uit de hoofdstad komen aangereisd om hem te assisteren bij het onderzoek naar de moord op Astrid Jansen (Beyer), de koningin van de zeilregatta, die na het bal levenloos in een vissershut is aangetroffen. Haar man Bodo Jansen (Drinda) wordt verdacht van moord, maar Oberleutnant Fuchs en Vera Arndt gaan in Bodo`s verleden graven en voelen zijn zoon Detlev (Strittmatter) uit een eerste huwelijk aan de tand. Eerder een psychologisch drama dan een pure misdaadfilm. Hoewel het tempo rustig is, is het geheel geloofwaardig gedaan. Het scenario is van Fred Unger. Aflevering 14.

credits

Regie:
Manfred Mosblech
Cast:
Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Horst Drinda, Regina Beyer, Erwin Strittmatter, Hans-Joachim Martens, Fred Mahr, Jürgen Zartmann
Scenario:
Fred Unger
Jaar:
1973
Alt. titels:
Gesichter im Zwielicht
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen