Verenigd Koninkrijk 1999. Mysterie van Alan Dossor. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, Emma Kay, Niall O'Brien en Tom Georgeson.

VPRO Cinema

Frost (Jason) verhuurt een kamer omdat de verzekering hem niet helemaal uit de brand heeft geholpen bij de reparatie van zijn huis. De huurder heeft een hond die een hekel heeft aan de baas van Frost, Superintendent Mullet (Alexander). Frost is verguld. Hij krijgt te maken met de verdrinking van een tiener, die verschrikkelijk mishandeld werd, voordat ze in het water werd geduwd. Ook spoelt de arm aan van een ambtenaar van de geneeskundige dienst, die vermoord werd en daarna in stukken is gesneden. Frost gruwelt van zijn beroep, maar het ontgaat hem niet dat het laatste slachtoffer vakkundig uitgebeend was. Dit leidt hem naar de vleeshouwerij van een vleesverpakkingsbedrijf. Alsof dit dan nog niet genoeg is: de eerste moord staat in verband met de tweede. Daarbij blijkt de hond weer nuttig te zijn. Gefundenes fressen voor de vaste kijkers, maar iemand die er zomaar invalt, denkt toch dat hij zijn portie maar aan Fikkie moet geven. Al met al heel degelijk misdaadwerk dat goed vertolkt wordt. Gebaseerd op de romans van R.D. Wingfield; het scenario is van Michael Russell. Aflevering 22, nummer 2 uit het zesde seizoen.

credits

Regie:
Alan Dossor
Cast:
David Jason, Bruce Alexander, Emma Kay, Niall O'Brien, Tom Georgeson, Cyril Nri, Ginny Holder, Martin Gower, Eluned Jones, Daniel Betts, Victoria Allen, Thomas Jamerson, Linda Armstrong, James Barriscale, Trevor Sellers, Elizabeth Downes, Gilly Coman, Steve Osbourne, Howard Crossley, Jenny Howe, Joe Montana, Liam Barr
Scenario:
Michael Russell
Productie:
Simon Lewis
Jaar:
1999
Alt. titels:
Touch of Frost: One man's meat, A, One man's meat
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen