Verenigde Staten 1996. Komedie van Marcus DeLeon en Marcus De Leon. Met o.a. Lara Flynn Boyle, Luca Bercovici, Peter Dobson, Danny Nucci en Sam Vlahos.

VPRO Cinema

Boyle speelt de hardwerkende vrouw van een werkloze honkballer die woedend wordt als ze ontdekt dat haar echtgenoot een klein fortuin aan verzekeringsgeld heeft opgestreken zonder dat aan haar te vertellen. Ze benadert een wellustige, nogal onbeholpen oplichter (Bercovici), die haar moet helpen bij het stelen van het geld door in te spelen op de obsessie van het slachtoffer met religie en wonderen. Deze film combineert een kalm tempo en een stichtelijk slot met enkele nogal ver gaande overspelscènes en cynische, nietsontziende hebzucht. Er zitten leuke momenten in, maar uiteindelijk blijft de kijker toch met een vreemde smaak in de mond achter. Het scenario is van regisseur DeLeon. Het camerawerk is van Jacques Haitkin. Ook bekend als BODY OF A WOMAN.

credits

Regie:
Marcus DeLeon, Marcus De Leon
Cast:
Lara Flynn Boyle, Luca Bercovici, Peter Dobson, Danny Nucci, Sam Vlahos, Valente Rodriguez, Teresa Dispina, Angelina Estrada
Scenario:
Marcus DeLeon
Productie:
Zane W. Levitt, Mark Yellen, Liz McDermott
Camera:
Jacques Haitkin
Muziek:
Mark Mothersbaugh
Jaar:
1996
Alt. titels:
Big Squeeze, The, Body of a woman
Genres:
Komedie, Misdaad, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Big Squeeze (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken