Duitsland 1989. Romantiek van Vivian Naefe. Met o.a. Bettina Kupfer, August Zirner, Michele Oliveri, Hannelore Elsner en Bernd Stephan.

VPRO Cinema

Petra (Kupfer), die romantische mysterieverhalen verslindt om de moordende dagelijkse sleur te ontvluchten, bezorgt de pizza`s, die haar man Karl (Oliveri) bakt. Zo belandt ze midden in de nacht in een duur hotel, waar ze door haar klant (Schumacher) uit angst voor zijn jaloerse vrouw (Minetti) het balkon wordt opgeduwd. Het begint te regenen en via enig gewaagd geklim langs de gevel, dringt ze binnen in een andere kamer, waar Petra van een afwezige gast, een zekere Frau Schmidt (Elsner), droge kleren aantrekt. Ze leent ook een paar schoenen, waarin een chip zit opgeborgen. Zo krijgt Petra de bende van H[KA3]assler (Stephan) achter zich aan en belandt op haar vlucht in de kamer van haar lievelingsauteur Nick Leonard (Zirner), die inspiratie zoekt voor een nieuw boek en in het hotel verblijft om in alle rust te schrijven. Samen belanden ze in de onmogelijkste en spannendste situaties zodat Nick voldoende stof heeft om zijn nieuwe roman te scheppen. Petra is een ervaring rijker en Nick is niet langer de willoze gevangene van zijn boeken; hij wordt herboren in de opwindende vrijheid en heeft de daarbij passende vrouw ontmoet. Het nauwelijks originele scenario van Walter Kärger en regisseuse Naefe is een vederlicht fantasietje met ironie in Mary Higgins Clark stijl. Voor het ongeloofwaardige verhaal hoef je niet te kijken, misschien wel voor de competente rolverdeling. Het camerawerk is van Mike Gast.

credits

Regie:
Vivian Naefe
Cast:
Bettina Kupfer, August Zirner, Michele Oliveri, Hannelore Elsner, Bernd Stephan, Rusty Fisher, Arnulf Schuhmacher, Jennifer Minetti, Petra Zieser, Ralph Grobel, Helmut Pick, Richard Beek, Michael Mendl
Camera:
Mike Gast
Muziek:
Hubert Bartholomae
Jaar:
1989
Genres:
Romantiek, Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Romantische komedie, Televisiefilm, Misdaadkomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Pizza-Express (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken