Frankrijk 1998. Komedie van Stéphane Giusti. Met o.a. Amira Casar, Julie Gayet, Bruno Putzulu, Johnny Hallyday en Alexandra London.

VPRO Cinema

Camille (Casar), Eva (Gayet), Nicolas (Putzulu) en Ariane (London) in het zuiden van Frankrijk hebben vier dingen met elkaar gemeen: ze zijn allen dertig, werken vol overgave voor het uitgeverijtje dat ze zelf hebben opgericht, luisteren op dagen dat ze gedeprimeerd zijn naar [KL]I Will Survive[KLE] van Gloria Gaynor en ze zijn homo. Hun secretaresse Lili (Chaplin) is hetero en heeft daar nooit aan getwijfeld, maar nu ze kennis maakt met dit homowereldje gaat ze zich toch afvragen waarom zij anders is. Maar het viertal, dat nooit een geheim van hun seksuele voorkeur maakt, durft tegenover hun ouders eigenlijk niet uit de kast te komen. De film is erg voorspelbaar; de dialogen en toestanden zijn alles behalve gedurfd of uitdagend. De acteurs kan je niets verwijten, zij doen hun best, vooral van Hallyday als Eva's vader José, maar het scenario van regisseur Giusti is een luchtbel die uit elkaar spat nog voor de film op de helft is. Het camerawerk is van Antoine Roch. Een tamelijk overbodige zedenkomedie over de reactie van ouders, die ontdekken dat hun volwassen kinderen homo zijn. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Stéphane Giusti
Cast:
Amira Casar, Julie Gayet, Bruno Putzulu, Johnny Hallyday, Alexandra London, Carmen Chaplin, Marie-France Pisier, Brigitte Roüan, Assumpta Serna
Scenario:
Stéphane Giusti
Camera:
Antoine Roch
Muziek:
Gloria Gaynor
Jaar:
1998
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Gay movie, Lesbian moveie, Zedenkomedie, Coming out
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Pourquoi pas moi ? (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken