België/Portugal/Luxemburg 2000. Romantiek van Herman van Eyken. Met o.a. Marc Duret, Inge Paulussen, Andréa Ferréol, Delphine Bibet en François Beukelaers.

VPRO Cinema

In 1955 kunnen Marcel (Duret) en Raymond (Delval), twee rubberplanters in Maleisi[KA3]e, terugkijken op een avontuurlijk leven dat hen geen windeieren heeft gelegd hoewel ze betaald hebben met tropenjaren en ontberingen. Ze hebben hun zure geld verdiend in het zweet des aanschijns. Raymond is oud, moe en der dagen zat. Hij is aan het einde van de rit. Hij besluit zijn testament op te maken. In plaats dat zijn zakelijke helft vervalt aan zijn zwoegende compagnon, maakt Raymond zijn dochter, een slettebaaltje, zijn erfgename. Zij heet Loulou (Paulussen), en baat het Roxy cabaret uit in België. De verdroten Marcel onderneemt een reis naar Europa om Loulou over te halen haar deel van de zaak aan hem over te hevelen, maar de gebeurtenissen nemen een geheel onverwachte wending. De zakelijke problemen en amoureuze perikelen van Marcel laten de kijker helaas volledig koud. Dat komt door het verrassingsloze scenario van regisseur Van Eyken, Micheline Hardy en Luc W.L. Janssen. De spelprestaties variëren van aardig tot amateuristisch. Toch werd de film meervoudig bekroond op een aantal Belgische festivals - thuiswedstrijden moet je dan maar denken. De zangstem van Loulou is ingedubd door Alexandre Roos. Het camerawerk is van Rémon Fromont. Ook bekend als L'AMOUR EN SUSPENS, een titel die bijna evenveel vertelt als de oorspronkelijke titel; het is de combinatie van beiden.

credits

Regie:
Herman van Eyken
Cast:
Marc Duret, Inge Paulussen, Andréa Ferréol, Delphine Bibet, François Beukelaers, Emile Abossolo M'Bo, Valérie Bodson, Cecilia Bapa Kankonda, Philippe Noesen, Marcel Delval, Jim-Adhi Limas, Michel Guillou
Camera:
Rémon Fromont
Muziek:
Arno, Jeannot Sanavia
Jaar:
2000
Alt. titels:
Bal des pantins, Le, Amour en suspens, L'
Genres:
Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Romantisch drama
Landen:
België, Portugal, Luxemburg

op televisie
0 uitzendingen

Le Bal des pantins (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken