Verenigde Staten/Canada 2000. Drama van Jeff Beesley. Met o.a. Robin Dunne, Stephanie Zimbalist, Corbin Bernsen, Michael Ironside en Caterina Scorsone.

VPRO Cinema

Benjiman Walling (Bernsen) en Vicky (Zimbalist) uit Detroit gaan scheiden. Vicky verhuist naar Windsor in Canada, dat niet ver van Motown ligt, maar het is wel een ander land met andere wetten, zeden en gewoontes. Buddy (Sanderson), de oudste zoon blijft bij zijn vader, terwijl Jeremy (Dunne), de jongste heen en weer gaat tussen zijn ouders. Vond Jeremy het gekibbel van zijn ouders al verschrikkelijk, nu gelooft hij dat zijn wereld in elkaar gevallen is. Op zijn nieuwe school leert hij Beth (Scorsone) kennen, een robbedoes wier ouders ook gescheiden zijn, maar Jeremy is te gevoelig om op dezelfde manier te reageren. Gelukkig is er de sportleraar (Ironside) die voor hem een steun en toeverlaat wordt. Jeremy moet nog heel wat hoge zeeën nemen voordat hij greep op alles krijgt: zo zijn er de sportieve prestaties, de oneigenlijke, immorele druk van zijn moeder, zijn grote broer, die geen zin heeft in zijn gezeur en Beth die hem ondanks zijn zwakheden wil koesteren. Het scenario van Larry Mollin bevat de overbekende kost, maar dankzij de goede rolverdeling te verteren voor liefhebbers. Voor de vele kinderen in een vergelijkbare positie een positieve film die ze gerust mogen bekijken, juist omdat hij minder over de scheiding zelf gaat en meer over allerlei problemen, waarmee ze moeten leren omgaan. Het camerawerk is van Anton Krawczyk en Ken Krawczyk.

credits

Regie:
Jeff Beesley
Cast:
Robin Dunne, Stephanie Zimbalist, Corbin Bernsen, Michael Ironside, Caterina Scorsone, Will Sanderson, Eugene Lipinski, Devin Keefe, Nicholas Treeshin, Aaron Feser, Susan Martin, Larry Mollin, Lisa Pollock, Peyson Rock, James Wittingham
Productie:
Ken Kaufman, Larry Mollin, Stephen Onda, Ann Kindberg, Larry Gershman
Camera:
Anton Krawczyk
Muziek:
Fred Mollin
Jaar:
2000
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Melodrama, Jeugdfilm, Familiefilm, Echtscheiding
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Borderline Normal (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken