Verenigde Staten 2001. Historische film van Peter Medak. Met o.a. Robert Ri'chard, Peter Gallagher, Gloria Reuben, Jennifer Beals en Ossie Davis.

VPRO Cinema

Rond 1840 hadden de Fransen hun sporen achtergelaten in New Orleans in Louisiana, ooit Frans gebied. In tegenstelling tot de Britten, Nederlanders of Duitsers assimileren zij zich gemakkelijk met de lokale bevolking. Zo ontstond er de wijk Vieux Carré, die bewoond werd door Creolen, halfbloeden uit verbintenissen tussen Europeanen en de gekleurde bevolking. Zij werden 'Gens de couleur libre' genoemd. Ze waren geen slaven, mochten huizen bezitten, kregen dikwijls een goede opleiding en bereikten een behoorlijke welstand, maar mochten niet met blanken trouwen. Dat weerhield hen totaal niet om geen relaties met blanken te onderhouden of vice-versa. Deze lange tv-film, die meestal in twee delen wordt uitgezonden naar het boek van mede-uitvoerend producente Anne Rice, spitst zich toe op de oogverblindende halfbloed Cecile Ste. Marie (Reuben) die een intieme relatie onderhoudt met de ongelukkig getrouwde plantagebezitter Philippe Ferronaire (Gallagher). De film gaat vooral over haar kinderen en in het bijzonder haar ambitieuze zoon Marcel (Ri'chard), die aan het begin van de film zestien jaar is en de wereld wil veroveren. Zijn eerste frustratie komt als hij ontdekt dat hij niet met het meisje van zijn dromen mag trouwen, vanwege zijn afkomst. De tijden veranderen: de Amerikaanse Burgeroorlog staat voor de deur. Dik drama met mooie spelprestaties onder de vaardige regie van Medak. Onder de uitstekende veteranen noemen wij James Earl Jones, die Marcel op latere leeftijd speelt en Eartha Kitt als voodoopriesteres.

credits

Regie:
Peter Medak
Cast:
Robert Ri'chard, Peter Gallagher, Gloria Reuben, Jennifer Beals, Ossie Davis, Ruby Dee, Pam Grier, Bianca Lawson, James Earl Jones, Eartha Kitt
Scenario:
John Wilder
Productie:
Peter R. McIntosh
Camera:
Edward J. Pei
Muziek:
Patrick Seymour
Montage:
Richard Nord
Schrijver:
Anne Rice
Jaar:
2001
Alt. titels:
Anne Rice's The Feast of All Saints
Genres:
Historische film, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Miniserie, Televisiefilm, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Feast of All Saints (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken