Frankrijk/Spanje 2000. Drama van Eric Barbier. Met o.a. Olivier Martinez, Claude Brasseur, Sergi López, Maribel Verdú en Olivier Gourmet.

VPRO Cinema

De veel geprezen stierenvechter Manuel (Martinez) was twee jaar geleden door harddrugs in de problemen geraakt en hadden hem twee jaar gevangenis bezorgd. Nu is hij weer een vrij man en vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij neemt een baantje aan in de bouw, maar als hij zijn vader Francisco (Brasseur) weer ziet, een kleine oplichter, is het gelijk hommeles. Francisco zit diep in de problemen en heeft schulden bij de plaatselijke maffia, die niet met zich laat spotten. Voor Manuel, die zijn vader uit de puree wil helpen, zit er niets anders op dan deel te nemen als toreador aan nachtelijke, illegale stierengevechten. Een wrange milieuschildering van een onbekende wereld voor de meeste Europese kijkers behalve die op het Iberische schiereiland en in Z.W.-Frankrijk. Brasseur schittert als onbetrouwbare vader. Het scenario is van regisseur Barbier. Het camerawerk van Thierry Arbogast is heel mooi. Gemaakt met fondsen van omroepen uit Spanje, Frankrijk en België.

credits

Regie:
Eric Barbier
Cast:
Olivier Martinez, Claude Brasseur, Sergi López, Maribel Verdú, Olivier Gourmet, Alain Jarrige, Antón Carro, Sidi Mohamed Mebarek, Rui Luís, Miguel Arroyo Kosé Joselito, Abelardo De Constantine, António Assunção, Carlos Melo
Scenario:
Eric Barbier
Productie:
Farid Lahouassa, Manuel Munz, Aïssa Djabri, Pascal Judelewicz, Anne-Dominique Toussaint
Jaar:
2000
Alt. titels:
Capitale du monde, La, Hora del silencio, La
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Toreros (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken