Verenigde Staten 2001. Familiefilm van David M. Evans. Met o.a. Judge Reinhold, Julia Sweeney, Joe Pichler, Michaela Gallo en Kaleigh Krish.

VPRO Cinema

Deze vierde film over de viervoeter kwam direct uit op video; en met reden. Het afgezaagde scenario toont eerst hoe Beethoven, de gezinshond van de familie Newton, zich schandelijk misdraagt. Hij drinkt uit het toilet en eet alle smerigheden, die hij op straat vindt. Bovendien is hij ongehoorzaam. Dus moet Beethoven naar een hondentraining om van een dril-sergeant manieren te leren. Beethoven laat zich niet koeioneren en ontmoet toevallig zijn lookalike Michelangelo, de sint- bernardshond van de chique familie Sedgewick. Het tweetal wisselt van plaats en de respectievelijke bazen snappen niets van de verandering die hun viervoeters laten zien. De volwassenen en kinderen, die stereotiepe personages spelen, doen wel hun best.

credits

Regie:
David M. Evans
Cast:
Judge Reinhold, Julia Sweeney, Joe Pichler, Michaela Gallo, Kaleigh Krish, Matt McCoy, Veanne Cox, Mark Lindsay Chapman, Nick Meaney, Natalie Elizabeth Marston
Productie:
Kelli Konop
Camera:
John B. Aronson
Muziek:
Philip Giffin
Jaar:
2001
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sequel
Landen:
Verenigde Staten