Duitsland 1974. Drama van Karl Fruchtmann. Met o.a. Helmut Qualtinger, Stefan Wigger, Zalman Leviush, Willi Leyrer en Gert Haucke.

VPRO Cinema

De plaats van de handeling is een ziekenhuis in een armoedige provincieplaats in het tsaristische, absoluut geregeerde Rusland, waar het wemelde van de bespieders, verraders en geheime politie. Dokter Ragin (Qualtinger) maakt zich zorgen over zijn pati[KA3]ent Gromow (Wigger) op zaal zes. Gromow is een voormalige ambtenaar, die bazelt over de toekomst: hij predikt over de revolutie en heeft daarbij afschuwelijke nachtmerries en waanvoorstellingen. Hoe dicht was hij bij de waarheid... Een tour de force van de hoofdrollen en als film geschikt voor toneelliefhebbers. Het scenario is van regisseur Fruchtmann, die het toneelstuk van Anton Tsjechov uit 1891 bewerkte. Het stuk verscheen in het Nederlands onder de weinig verbazingwekkende titel Zaal zes. Het camerawerk is van Günther Wedekind.

credits

Regie:
Karl Fruchtmann
Cast:
Helmut Qualtinger, Stefan Wigger, Zalman Leviush, Willi Leyrer, Gert Haucke, Franz Kollasch, Karl-Georg Saebisch, Trudik Daniel
Scenario:
Karl Fruchtmann
Camera:
Günther Wedekind
Muziek:
Graziano Mandozzi
Jaar:
1974
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Krankensaal 6 (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken