Frankrijk 2001. Komedie van Damien Odoul. Met o.a. Pierre-Louis Bonnetblanc, Dominique Chevallier, Maxime Dalbrut, Jean-Claude Lecante en Jean Milord.

VPRO Cinema

Een dag op het land en de eerste ervaring om als volwassene mee te mogen tellen van vaderloze stadstiener David (Bonnetblanc) met een walkman. Hij logeert bij zijn ooms, rauwe boerenkinkels die schapen houden. Er wordt gezopen - David wordt dronken en kotst - er wordt buiten gepist, een schaap wordt geslacht, aan het spit geregen, geroosterd en opgegeten. Wellustig vrouwvolk probeert David bij zijn geslacht te grijpen. Aan het einde van de dag gaat de vijftien-jarige David op zoek naar zijn vriend Matthieu (Simon) en zijn fijnzinnige vriendin Aurore (Magadoux), die in een torenkamer op de cello speelt. De film, gedraaid in haarscherpe zwart-witbeelden, heeft alles weg van een experimentele documentaire. Hij zal lang niet iedereen aanspreken, maar is een opmerkelijk buitenbeentje. De uit amateurs bestaande rolverdeling is geloofwaardig genoeg en hoofdrol Bonnetblanc lijkt een veelbelovend talent. Het rauwe, levendige scenario is van debuterend regisseur Odoul, die zijn wortelen heeft in de ruige omgeving in Auxerre in Midden- Frankrijk. Zijn grootvader was keuterboer die hazenvellen verkocht op de markt. Het camerawerk is van Pascale Granel die de bosrijke, heuvelachtige streek rondom Limoges filmde. Dubbel bekroond op het filmfestival van Venetië dat bekend staat om de soms tamelijk extravagante smaak van de jury.

credits

Regie:
Damien Odoul
Cast:
Pierre-Louis Bonnetblanc, Dominique Chevallier, Maxime Dalbrut, Jean-Claude Lecante, Jean Milord, Stéphane Terpereau, Thierry Benoiton, Pierre Lasvaud, Laurent Simon, Laure Magadoux, Françoise Masset, Yvon Repérant, Max Eyrolle, Antoine Lacomblez, Damien Odoul, Jean Milrod
Scenario:
Damien Odoul
Productie:
Gérard Lacroix
Camera:
Pascale Granel
Geluid:
Olivier Schwob
Montage:
Gwénola Heaulme
Jaar:
2001
Alt. titels:
Souffle, Le
Genres:
Komedie, Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Tragikomedie, Experimentele film, Volwassen worden
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le Souffle (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken