Duitsland 2002. Thriller van Jörg Lühdorff en J�rg L�hdorff. Met o.a. Lavinia Wilson, Gerd Silberbauer, Julien Lambroschini, Oliver Bröcker en Anabelle Lachette.

VPRO Cinema

Bij de zeilvereniging aan het prachtige meer bij Berlijn, de Wannsee, dat helaas door een conferentie van de nazi`s een beladen oord is geworden, worden een vriend en vriendin (Lachette) van Johanna B[KA3]uhring (Wilson) levenloos uit het water opgedregd. Volgens de politiecommissaris Wendtlandt (Nitschke) zou het tweetal verdronken zijn omdat ze onder invloed van drugs zijn gaan zeilen. Johanna denkt eerder aan een geheimzinnige dubbele moord. Ze heeft gelijk, maar daarvoor moet ze in haar eentje de dossiers napluizen en ontdekt dat er 25 jaar geleden een meisje onder vergelijkbare omstandigheden is omgekomen. Zou het een seriemoordenaar zijn? Dan wordt een andere vriendin voor Johanna's ogen naar de diepte getrokken. De sceptische Wendtlandt moet de zaak nu toch in een ander licht gaan bekijken en ondertussen breekt er paniek uit onder de welgestelde ouders van de jongelui, die lid zijn van de zeilclub. Het conventionele scenario van Tim Krause is tamelijk duister en moddert een beetje aan, terwijl de 22-jarige Wilson haar best doet.

credits

Regie:
Jörg Lühdorff, J�rg L�hdorff
Cast:
Lavinia Wilson, Gerd Silberbauer, Julien Lambroschini, Oliver Bröcker, Anabelle Lachette, Kami Manns, Reiner Schöne, Dennis Grabosch, Ronald Nitschke, Gred Silberbauer
Muziek:
Oliver Biehler
Jaar:
2002
Alt. titels:
Wannsee-Mörder, Der
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Wannsee-Mörder (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken