Duitsland 2001. Thriller van Matthias Glasner. Met o.a. Benno Fürmann, Nele Mueller-Stöfen, Jutta Wachowiak, Maxi Mari Duck en Ill-Young Kim.

VPRO Cinema

Als de moeder van Lars (Fürmann) overlijdt, probeert ze haar zoon, met wie ze nauwelijks contact had, een geheim toe te vertrouwen, maar tevergeefs. Na de begrafenis merkt Lars, die een sushi-bar uitbaat, dat onbekenden hem naar het leven staan. Zo ontdekt hij het dubbelleven van zijn moeder, die brisante geheimen kende uit de omvangrijke dossiers van de Stasi, de Oostduitse geheime dienst. Hoofdrol Führmann is in eigen land een populaire acteur die deze middelmatige suspensefilm moeiteloos draagt en voortduwt. Het scenario voor deze tijdsdoder is van Margot Rothkirch en Michael Fengler. Het camerawerk is van Benjamin Dernbecher. Führmann is binnenkort te zien in zijn Hollywood debuut THE ORDER, een mysterie-thriller van Brian Helgeland - misschien is hem ook een geslaagde carrière gegund over de plas, zoals zijn collega Armin Mueller-Stahl.

credits

Regie:
Matthias Glasner
Cast:
Benno Fürmann, Nele Mueller-Stöfen, Jutta Wachowiak, Maxi Mari Duck, Ill-Young Kim, Otto Mellies, Michael Hanemann, Günter Junghans, Jutta Breuer, Harald Schrott
Camera:
Benjamin Dernbecher
Muziek:
Rainer Oleak
Jaar:
2001
Alt. titels:
Staatsgeheimnis, Das
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Staatsgeheimnis (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken