Verenigd Koninkrijk 1998. Misdaad van Edward Bennett. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham en Susannah Corbett.

VPRO Cinema

Een merkwaardige aflevering. Pascoe (Buchanan) ontdekt dat zijn grootvader stierf voor het vuurpeloton als deserteur tijdens WO I (1914-18). Ondertussen gaat Dalziel (Clarke) door de knieën voor een aantrekkelijke activiste van een beweging voor de rechten van het dier, die een 'overval' op een farmaceutisch laboratorium gepleegd heeft. Tijdens het onderzoek wordt er op het terrein van het lab een lijk gevonden dat dan weer verband houdt met Peter Pascoe's grootvader en zo is de cirkel weer rond, maar niet voordat Dalziel gewond is geraakt en fors bloedt. Het scenario van Ed Whitmore wijkt behoorlijk af van het oorspronkelijke boek van Reginald Hill - de fan van de serie kan dit geen zier schelen.

credits

Regie:
Edward Bennett
Cast:
Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham, Susannah Corbett, Frances Barber, Katie Blake, Shaun Dooley, Jimmy Reddington, Ben Crompton
Productie:
Eric Abraham, Chris Parr, Richard Langridge, Trevor West, Warren Clarke
Muziek:
Daemion Barry
Jaar:
1998
Alt. titels:
Wood beyond, The
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen