Duitsland 1991. Misdaad van Dietrich Haugk. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Thomas Kretschmann.

VPRO Cinema

Voor de tweede keer wordt Hamburg opgeschrikt door een wurger die het voorzien heeft op jonge meisjes en die uitsluitend toeslaat als het volle maan is. K3 behandelt de zaak en onderzoekt geheel volgens de routineprocedure de kringen, waarin de slachtoffers vertoefden, inclusief de collega's op het werk en de voltallige directie. Terwijl ze druk aan het combineren en deduceren zijn, slaat de moordenaar wederom toe op een identieke werkwijze. De methodiek van de politieacademie helpt niet bij een gestoorde misdadiger, dus besluit het team om hem een val te zetten. De beste valstrik is natuurlijk lokaas, maar daarmee nemen ze wel een groot risico... Het scenario van Harald Vock loopt zoals gebruikelijk niet over van de originaliteit, maar dat kan de vele K3-fans niets schelen. Ze kijken hoe de heren, die net zo menselijk en gewoon zijn als zijzelf, de zaak trachten op te lossen. De vaste rolbezetting wordt behoorlijk aangevuld door de gasten, waarvan Agischewa als Hanna Heitmann misschien de opvallendste is.

credits

Regie:
Dietrich Haugk
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Thomas Kretschmann, Marina Krogull, Eva Christian, Jochen Horst, Klaus Höhne, Marijam Agischewa, Rolf Becker, Klaus Barner
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1991
Alt. titels:
Männer vom K3 - Der Vollmondmörder, Vollmondmörder, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen