Frankrijk 1999. Drama van Manuel Boursinhac. Met o.a. Vincent Elbaz, Nicolas Abraham, Samy Naceri, Laurence Côte en Féodor Atkine.

VPRO Cinema

Eric Renard (Elbaz) heeft de ambitie om romanschrijver te worden. In plaats daarvan is hij aan de drugs geraakt met zijn vriendin Sophie (C[KA4]ote) en voeren ze een leeg, zinloos bestaan dat uitsluitend om de dope draait. Om zijn verslaving te voeden gaat hij met een andere junk, Jeannot (Abraham), iedere dag uit stelen, verkoopt het gestolene aan een heler, en wisselt het geld in voor drugs. Als hij in de klauwen van de politie geraakt, is er nog maar een uitweg: een keihard afkickcentrum op het land. Door zijn kamergenoot Kamel (Naceri), die zijn broers naar de verdommenis zag gaan, komt hij er bovenop. Ook helpt zijn zucht om met het schrijven wat te bereiken. Hoewel het scenario van Vincent Ravallec, regisseur Boursinhac, Louis Stéphane Ulysse en Stéphane Cabel de kijker niet onberoerd laat, zijn de personages toch te afstandelijk geschilderd. Bovendien neemt de film geen standpunt in. Helaas zijn deze LA HAINE-achtige films alweer achterhaald. Het camerawerk is van Kevin Jewison.

credits

Regie:
Manuel Boursinhac
Cast:
Vincent Elbaz, Nicolas Abraham, Samy Naceri, Laurence Côte, Féodor Atkine, Marc Andréoni, Marie Guillard, Isabelle Candelier, Chantal Banlier, Léa Drucker, Gerald Thomassin, Eva Mazauric
Scenario:
Vincent Ravallec
Productie:
Michel Propper, Laurent Thiry, Alain Serror
Camera:
Kevin Jewison
Muziek:
Marc Hillman, Patrick Roffé
Jaar:
1999
Alt. titels:
Pur moment de rock 'n roll, Un
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Verslaving
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen