Frankrijk/België 2001. Misdaad van Bruno Gantillon. Met o.a. Bruno Cremer, Alexandre Brasseur, Michael Morris, Annie Sinigalia en Anna Korwin.

VPRO Cinema

In deze aflevering werkt Maigret (Cremer) samen met Inspector Pyke (Morris) van Scotland Yard, die hem in Parijs een bezoekje is komen brengen om zijn methodes te bestuderen. Helaas is het een dooie boel totdat Maigret een telefoontje van het eilandje Porquerolles ontvangt, waarin de onnatuurlijke dood van een zekere Marcellin gemeld wordt. Marcellin had beweerd een vriend van de commissaris te zijn. Geïntrigeerd begeeft Maigret zich naar het eiland en aan de hand van de vragen die hij stelt, bouwt hij het profiel op van het slachtoffer. Daardoor kan hij ook de moord oplossen. Weer zo'n aflevering met de bezadigde Cremer in een moorddadig traag tempo. Liefhebbers oordelen natuurlijk heel anders. Naar de gelijknamige roman van Georges Simenon.

credits

Regie:
Bruno Gantillon
Cast:
Bruno Cremer, Alexandre Brasseur, Michael Morris, Annie Sinigalia, Anna Korwin, Marc Chapiteau, François Lalande, Jean-Michel Portal
Scenario:
Stéphane Palay
Productie:
Ève Vercel, Robert Nador
Muziek:
Laurent Petitgirard
Schrijver:
Georges Simenon
Jaar:
2001
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, België

op televisie
0 uitzendingen

Maigret: Mon ami Maigret (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken