België/Luxemburg 2000. Drama van Harry Cleven. Met o.a. Jean-Henri Compère, Elina Löwensohn, Pascal Greggory, Lofti Yahya Jeddi en Sabrina Leurquin.

VPRO Cinema

Op de vlucht voor haar bezitterige minnaar Guido (Greggory) wordt Juliette (Löwensohn) door een auto gegrepen. Haar gezicht in het maanlicht is zo bleek dat je zou zweren dat ze dood is, maar als ze weer bijkomt kijkt ze in de ogen van Gaspard (Compère), de bestuurder van de ambulance. Juliette is bang. Ze vreest dat de nachtmerrie nog niet voorbij is. Ze klampt zich vast aan Gaspard als een drenkeling aan een reddingsboei. Het gevaar ligt nog steeds op de loer. Guido wil haar terug, maar zijn liefde is voor haar verstikkend. In haar strijd om vrij te ademen sleurt ze Gaspard mee in een dramatische draaikolk, waarin ze beiden dreigen ten onder te gaan. Een perverse, maar boeiende lovestory over een allesvernietigende liefde. Regisseur/ scenarioschrijver Cleven neemt geen genoegen met het rechttoe rechtaan vertellen van zijn verhaal, maar hij laat droom en werkelijkheid naadloos in elkaar overvloeien. Hij maakt het de toeschouwer niet gemakkelijk, maar toch werken de personages fascinerend zodat je niet onder hun betovering uit kunt komen. Je moet wel even moeite doen om het spel mee te spelen. De oorspronkelijke versie van anderhalf uur werd ingekort voordat de film uitkwam. Het camerawerk is van Zvonock C.L.

credits

Regie:
Harry Cleven
Cast:
Jean-Henri Compère, Elina Löwensohn, Pascal Greggory, Lofti Yahya Jeddi, Sabrina Leurquin, Yves Hanchar, Micheline Hardy, Jaco Van Dormael, Marie-Luc Bonfanti, Frédéric Bodson, Carole Delvenne, Philippe Martin
Productie:
Patrick Quinet, Jani Thiltges
Camera:
Zvonock C.L
Muziek:
André Mergenthaler, Georges Van Dam
Jaar:
2000
Alt. titels:
Why Get Married the Day the World Ends?
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
België, Luxemburg

op televisie
0 uitzendingen