Oost Duitsland/Duitsland 1976. Familiefilm van Ursula Schmenger. Met o.a. Cox Habbema, Brigitte Heinrich, Ingolf Georges, Helga Göring en Fred Dalmare.

VPRO Cinema

De droogte is rampzalig voor een dorp. Om iedereen te redden wil de grote veenboer met Maren (Habbema) trouwen, de dochter van een rijke grasboer, maar zij heeft haar hartje verpand aan de straatarme Andreas (Georges). Als Maren erin zou slagen de ingedutte regengeest tijdig te wekken, zou het dorp gered zijn en mag zij met Andreas trouwen. Maren en Andreas wagen zich in het grote, gevaarlijke bos, behoeden hun dorpsgenoten voor een catastrofe en leven daarna nog lang en gelukkig. De knappe 32- jarige, Nederlandse Habbema met een fraai figuurtje was in de DDR beland door haar huwelijk met toneelspeler/regisseur Eberhard Esche. Ze kreeg rollen in diverse films, w.o. een zwart-wit aflevering in de serie POLIZEIRUF 110, waarin zij echt opviel door haar charme en frisheid tussen al haar grauwe collega's. In 1983 is zij definitief naar Nederland teruggekeerd en is rond 1990 directeur van de Amsterdamse schouwburg geworden. Het scenario is van Fritz Gottschalk en van dergelijke 'sprookjes' gaan er dertien in een dozijn.

credits

Regie:
Ursula Schmenger
Cast:
Cox Habbema, Brigitte Heinrich, Ingolf Georges, Helga Göring, Fred Dalmare, Gerd Ehlers, Gudrun Jaster, Hans-Joachim Hanisch, Wolfgang Brunecker, Ingolf Gorges
Scenario:
Fritz Gottschalk
Muziek:
Jürgen Wilbrandt
Jaar:
1976
Alt. titels:
Regentrude, Die
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Oost Duitsland, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Regentrude (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken