Duitsland 2000. Komedie van Hermine Huntgeburth. Met o.a. Florian Martens, Andrea Sawatzki, Nadja Bobyleva, Florian Riedel en Peter Lohmeyer.

VPRO Cinema

Hannes Meiker (Martens) heeft voor zijn zeventiende trouwdag een aardige verrassing bedacht: een CD-tje en twee kaartjes voor een rockconcert. Zijn vrouw Britta (Sawatzi) heeft ook een surprise. Ze zegt dat zijn handbal-teamgenoot Tom (Lohmeyer) beter in bed is dan hij. Ze vindt Hannes maar een saaie lul. Dat laat Hannes niet op zich zitten en bij een volgende wedstrijd loopt Tom een lelijke blessure op. Britta pakt echter haar koffers en gaat naar Tom. Nu mobiliseert Hannes de kinderen, Katinka en Marki (Bobyleva en Riedel). Als dat aardig lijkt te lukken, komt de politie met nog wat vragen over het ongeval tijdens het handballen. Hannes' wereldje valt in duigen. Zal Britta hem nog redden? De regie van Huntgeburth is goed en de populaire hoofdrollen, inclusief Bobyleva en Riedel, garanderen topkwaliteit, maar het scenario van Volker Einrauch is tamelijk onbenullig. Het camerawerk is van Sebastian Edschmid.

credits

Regie:
Hermine Huntgeburth
Cast:
Florian Martens, Andrea Sawatzki, Nadja Bobyleva, Florian Riedel, Peter Lohmeyer, Michael Lott, Sabine Urig, Peter Jordan
Scenario:
Volker Einrauch
Productie:
Jeanette Würl
Camera:
Sebastian Edschmid
Muziek:
Eckes Malz, Biber Gullatz
Jaar:
2000
Alt. titels:
Verflixte 17. Jahr, Das
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das verflixte 17. Jahr (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken