Duitsland 2003. Misdaad van Thorsten Näter. Met o.a. Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Matthias Habich, Dagmar Manzel en Dieter Mann.

VPRO Cinema

Bella (Hoger) is voor een kuur naar de Noordzee gegaan. Ondergedompeld in drabberig water is geen pretje en de heilzame regels, waar Bella zich aan moet houden zijn stierlijk vervelend. Ze is verschrikkelijk blij haar vlam van vroeger te ontmoeten, Henning Harmsen (Habich), want dat brengt een beetje leven in de brouwerij. Hij is journalist bij een plaatselijke krant. Op een internaat in de buurt valt een dode onder de leerlingen. Het is Hennings neef. Nu heeft Bella eindelijk iets zinnigs te doen. Ze komt erachter dat de kostschool als instituut voor de elite moeilijke tijden doormaakt en dat een deel van de leerlingen er fascistische denkbeelden op nahoudt. Dit leidt tot heftige uiteenzettingen, maar of hier de doodsoorzaak gezocht moet worden, betwijfelt Bella. Hennings zuster Karin (Manzel) komt in allerijl uit Amerika overgevlogen. Ondertussen brengt Simon (Kowalski) Bella een bezoekje in de hoop op een aangename verpozing. Hij wordt algauw verteerd door gevoelens van jaloezie als hij Bella zo heftig in de weer ziet voor Henning. Zou Simons feeling juist zijn? Als we naar de titel kijken geniet Simon onze sympathie. Jochen Brunow schreef een psychologische moordgeschiedenis, die Hoger op het lijf is geschreven en zij krijgt krachtig tegenspel van de uitstekende Habich als Henning. Het camerawerk is van Joachim Hasse.

credits

Regie:
Thorsten Näter
Cast:
Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Matthias Habich, Dagmar Manzel, Dieter Mann, Jochen Horst, Uwe Rohde, Hans-Uwe Bauer, Bettina Kupfer, Enno Hesse, Patrick Güldenberg, Anna Brüggemann, Peggy Lukac
Camera:
Joachim Hasse
Jaar:
2003
Alt. titels:
Kurschatten
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Bella Block - Kurschatten (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken