Duitsland 2003. Avonturenfilm van Thomas Nikel. Met o.a. Florian Weber, Barbara Lanz, Nikolai Ritzkowsky, Mariella Ahrens en Julian Weigend.

VPRO Cinema

Een nieuwe, andere minder avontuurlijke poging om de zeer succesvolle tv-serie [KL]Rex[KLE] naar de kroon te steken. Hier is het niet een herdershond, maar een dappere Labrador, die over mensenreddende eigenschappen beschikt. In de deze pilot is Hitch de held onder leiding van zijn baas Tom Baier (Weber), de trainer van RED (REscue Dogs). Op de laatste dag voordat Tom een leidinggevende functie in de hoofdstad Berlijn zal aanvaarden, is hij met Hitch en een stel bruiloftsgasten, onder wie de hoogzwangere bruid en de bruidegom, op weg in een gecharterde lijnbus naar een chalet in de hoge bergen. Het team heeft Tom inmiddels overgedragen, maar de andere leden kunnen niet zo goed opschieten met de nieuwe leider (in de vervolgen bereikt Tom dus nooit Berlijn). De bus komt in botsing met een kleine vrachtwagen, die geladen is met gasflessen. De bus stort in een ravijn, de buschauffeur is op slag dood en de gasflessen kunnen op ieder moment ontploffen. Tom heeft de ramp overleefd (surprise, suprise), maar kan onmogelijk in zijn eentje de gewonden verzorgen. Zijn mobiele telefoon ontvangt geen signaal en hij stuurt Hitch erop uit om hulp te halen. Terwijl de wee[KA3]en door de schok bij de bruid inzetten, komt Vera Sandner (Lanz) met het RED-team aangesneld, gealarmeerd door de uitgeputte Hitch. De overbekende race tagen de klok met goede afloop begint. Behoorlijke spelprestaties en een scenario voor niet al te veeleisende kijkers van Peter Mazzuchelli. Ook bekend als DIE RETTUNGSHUNDE en DIE RETTUNGSHUNDE: HOCHZEITSREISE IN DEN TOD.

credits

Regie:
Thomas Nikel
Cast:
Florian Weber, Barbara Lanz, Nikolai Ritzkowsky, Mariella Ahrens, Julian Weigend, Hendrik Duyn, Henning Baum, Oliver Stadel, Radar Müller-Elmau, Andrea Nürnberger, Natascha Hirthe, Zora Holt, Christian Schaeffer
Jaar:
2003
Alt. titels:
Hochzeitsreise in den Tod, Rettungshunde, Die
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Dierenfilm, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Backdoorpilot (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken