Duitsland 1973. Drama van Ludwig Cremer. Met o.a. Gabriele Wohmann, Heinz Bennent, Herbert Fleischmann, Maria Guttenbrunner en Blandine Ebinger.

VPRO Cinema

De grote plaag uit de jaren 1960, begin 1970: afhankelijkheid van kalmerings- en slaapmiddelen die doktoren op grote schaal voorschreven om van het gezeur van hun pati[KA3]enten af te zijn, in de dikwijls veel te grote praktijken. Laura (Wohmann) gaat vrijwillig naar een sanatorium (afkickcentra waren toen nog niet wijd en zijd verbreid) om van haar verslavende gewoonte af te komen. Daarbij bespiegelt ze hoe het zover kwam met haar; de oorzaken liggen als `gebruikelijk` in een (meestal) ongelukkige jeugd, weinig begripvolle ouders, een huwelijk dat fout liep en mislukte relaties; kortom een typisch welvaartsverschijnsel, dat volgde op de opbouwperiode na de puinhopen van WO II (1939-45) en het Wirtschaftswunder (dat op zijn beurt na de Duitse eenwording in de jaren 1990 de grond in liep). Een behoorlijk gespeeld tijdsdocument en voer voor psychologen en periode-sociologen. Het praterige, autobiografische scenario is van hoofdrol Wohmann. Het camerawerk is van Jost Vacano.

credits

Regie:
Ludwig Cremer
Cast:
Gabriele Wohmann, Heinz Bennent, Herbert Fleischmann, Maria Guttenbrunner, Blandine Ebinger, Miriam Spoerri, Rolf Boysen, Gisela Trowe, Angela Pschigode, Frank Thomas, Stefan Stroux, Irmgard Först, Clara Walbröhl, Erna Nitter
Camera:
Jost Vacano
Jaar:
1973
Alt. titels:
Entziehung - Ein Tagebuch
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Entziehung (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken