Verenigde Staten 1998. Misdaad van Eric Hendershot. Met o.a. Clayton Taylor, Steven Losak, Dalin Christiansen, Brenda Price en Scott Christopher.

VPRO Cinema

Brad (Taylor) en Frankie (Losak), jonge tieners en gezworen kameraden, ontdekken op de zolder van het appartementsgebouw waar ze wonen, de buit van een bankoverval. In plaats dat ze geld woor zichzelf houden of het heel eerlijk naar de politie brengen (en er waarschijnlijk vervolgens nooit meer iets van zien) spelen ze Robin Hood: wie wat verloren is krijgt geld om het verloren goed opnieuw te kopen en wie in nood zit, kan op hen rekenen. Dit valt op, ook aan hun buurman, die de bankrover is. Hij eist de buit terug, want anders zal hij de jongens weleens mores leren! Brad en Frankie laten zich niet intimideren, want er is een buurmeisje dat heel dringend geopereerd moet worden. De jongens geven zich geen rekenschap van het grote risico dat ze nemen en het gevaar dat hen omgeeft, maar gelukkig loopt alles nog goed af: het meisje wordt geopereerd, de misdadiger krijgt zijn verdiende loon en de jongens een beloning. Het voorspelbare scenario grijpt niet erg hoog, maar jonge kijkers kunnen zich gemakkelijk identificeren met uitstekende hoofdrollen van Taylor en Losak. Videotitel: ROBIN HOOD GANG.

credits

Regie:
Eric Hendershot
Cast:
Clayton Taylor, Steven Losak, Dalin Christiansen, Brenda Price, Scott Christopher, Tony J. Rivas, Carlton Bluford, Dawn Bluford, Elías De La Cruz, Renee Davi, Richard Hamilton, Socorro Herrera, Gabriela Noriega, Janice Petersen, Frank Seely, Yayoi Swapp, Brendan Price, Steven Losack
Productie:
Tina Stern
Muziek:
Alan Williams
Jaar:
1998
Alt. titels:
Robin Hood Gang
Genres:
Misdaad, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Angels in the Attic (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken