Duitsland 2000. Misdaad van Manfred Stelzer. Met o.a. Stephanie Stapenbeck, Barbara Philipp, Konstantin Graudus, Stephan Kampwirth en Andreas Schmidt.

VPRO Cinema

Fine (Stapenbeck) zit in de gevangenis wegens moord op haar vriend Holger. Ze zou hem tijdens een idyllisch weekend aan de Noordzee om zeep geholpen hebben. Niemand heeft willen geloven dat zij geen motief had omdat Jepsen (Graudus), Lopsien (Kampwirth) en Leip (Schmidt) haar tijdens het proces zwaar hebben beschuldigd. Ze werd immers onder het bloed naast de vermoorde Holger wakker. Fine is te jong om te wachten op de gerechtigheid van vrouwe justitia, die bewezen heeft dat ze in haar geval stekeblind is geweest. Samen met medegevangene Luzzi (Philipp) breekt ze uit en gaan ze uiteindelijk naar de plaats van het misdrijf. Van de dorpsidioot Bruno (Naujoks) begrijpen ze wat er precies is voorgevallen. Luzzi helpt Fine, die het moeilijk heeft met het verwerken van de waarheid, om de ware boosdoeners aan het kruis te nagelen. Vlotte film met een weinig gecompliceerd scenario over ons-kent-ons van Eckhard Theophil en regisseur Stelzer en uitstekende spelprestaties. Het camerawerk van Martin Kukula laat de Noordzeekust op zijn voordeligst uitkomen.

credits

Regie:
Manfred Stelzer
Cast:
Stephanie Stapenbeck, Barbara Philipp, Konstantin Graudus, Stephan Kampwirth, Andreas Schmidt, Ingo Naujoks, Irm Hermann
Productie:
Doris J. Heinze
Muziek:
Lutz Kerschowski
Jaar:
2000
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Gnadenlose Bräute (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken