Duitsland 2002. Misdaad van Peter Fratzscher en Peter Fratscher. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Ines Nieri, Antje Schmidt en Henning Peker.

VPRO Cinema

In een dorpje is de zeven-jarige Caroline G[KA3]otz gewurgd. Marion Ahrens (Schwab) en Lizzy Kr[KA3]uger (Kramer) van de politie uit L[KA3]ubeck houden zich met de zaak bezig. Ze hebben twee verdachten in het visier: Caroline`s werkloze oom Chris G[KA3]otz (Kiefer) en de conci[KA3]erge van de school Peter Steffens (Peker), die 25 jaar geleden als twaalf-jarig kind een meisje gewurgd had. Voor Marion is de zaak zo klaar als een klontje: Steffens is in herhaling vervallen en ze arresteert hem, maar ze moet hem later tandenknarsend weer laten lopen. Terwijl de bewijzen voor een familiedrama zich opstapelen, proberen de dorpsbewoners voor eigen rechter te spelen, en zij willen Steffens onderwerpen aan hun lynchjustitie. Ondertussen blijkt de dertien-jarige doofstomme, verwaarloosde Melanie Marks (Nieri), een kroongetuige te zijn die veel meer weet dan ze loslaat, maar Lizzie weet haar vertrouwen te winnen. Het scenario van Renate Kampmann naar een idee van Susanne Schneider lijkt op een andere zaak van het duo, waardoor de fans van de `serie` (het is de vierde aflevering), bekende maar gewilde kost krijgen. De hoofdrollen zijn prima en er volgen vast nog meer afleveringen. Het camerawerk is van Alexander Fischerkoesen.

credits

Regie:
Peter Fratzscher, Peter Fratscher
Cast:
Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Ines Nieri, Antje Schmidt, Henning Peker, Vinzenz Kiefer, Traudel Haas, Roland Riebeling, Peter Prager, Sólveig Arnarsdóttir, Oliver Törner, Douglas Welbat, Lisa Opperman, Ulrich von Bock
Camera:
Alexander Fischerkoesen
Muziek:
Chris Heyne
Jaar:
2002
Alt. titels:
Duo - Stiller Tod, Das, Stiller Tod
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story, Gehandicapten
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Duo - Stiller Tod (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken