Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Richard Laxton. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Pippa Haywood, Charlotte Salt en Jason Merrells.

VPRO Cinema

In deze aflevering komt ons ongelijke paar, Lynley (Parker) en Havers (Small), terecht in Winslough, een vlek op de kaart in het noordelijke graafschap Lancashire. De dorpspastoor is vergiftigd en Juliet Spence (Haywood), de plaatselijke kruidendokter, is de verdachte. Omdat de dorpskoddebeier Steve Shepherd (Merrells) met Juliet een relatie onderhoudt, moeten Lynley en Havers de zaak klaren. Het blijkt dat Juliet het nodige op haar kerfstok heeft. Juliet, haar dochter Maggie (Salt) en de pastoor hebben jarenlang hun gevoelens moeten verbergen. Er is echter sprake van een collectieve schuld, waarbij het hele dorp betrokken is. Het scenario van Lizzie Mickery naar de roman van Elizabeth George biedt niets nieuws, in vergelijking met soortgelijke Britse speurdersseries. De fans kan dat niets schelen, want ze zijn er heel tevreden mee. Het camerawerk is van David S. Higgs.

credits

Regie:
Richard Laxton
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Pippa Haywood, Charlotte Salt, Jason Merrells, Lesley Vickerage, John Vine, Joanna Dunn, Adam Godley, Rebecca Lenkiewiez, Jane Galloway, Eliza McCelland, Tony Boncza, David Lyon, Maggie Guess, Christine Bottomley, Nathan Naylor, Robert Goldsbrough, Jon Millington, Roger Gartland
Productie:
Ruth Baumgarten, Pippa Harris, Rebecca Eaton, Yvonne Isimeme Ibazebo
Camera:
David S. Higgs
Muziek:
Robert Lockhart
Jaar:
2002
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: The Missing Joseph, The, Missing Joseph, The, Denn keiner ist ohne Schuld
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen