Canada 1999. Thriller van Graeme Clifford. Met o.a. Natasha Henstridge, Johnathon Schaech, Lauren Hutton, Michael Filipowich en David McIlwrath.

VPRO Cinema

Rachel Sutherland (Henstridge) is ornithologe, alleenstaand en houdt er een bijzondere valk - de caracara uit de titel - op na. David J. McMillan (Schaech) staat op een dag voor de deur en legitimeert zich als FBI agent. Hij vraagt Rachels medewerking om met twee collega's in haar woning te mogen verblijven om een belangrijke verdachte te observeren. Als Rachel in haar eigen huis met een gesnoerde mond is vastgebonden, begrijpt ze dat de knappe David, Nelson Mandela, die op staatsbezoek is, vanuit haar huis wil omleggen. Ze wurmt zich los, ontsnapt en verijdelt de aanslag, maar David ontkomt. Zijn opdracht geeft hij niet op maar nu is Rachel ook een doelwit omdat zij de enige is die zijn gezicht kent. Twee maal raden hoe dit afloopt... Henstridge is mooi, blond en heeft twee speelse tatoeages, waarvan één een leeuw is. De andere onthullen we niet, want anders zouden we de kijker het motief ontnemen waarom hij verder deze zeer domme actiefilm zou bekijken.

credits

Regie:
Graeme Clifford
Cast:
Natasha Henstridge, Johnathon Schaech, Lauren Hutton, Michael Filipowich, David McIlwrath, Robin Brûlé, Kate Greenhouse, Frank Moore
Productie:
Barbara Black, David Lancaster, Armand Mastroianni, Jeffrey Morton
Camera:
Bill Wong
Muziek:
Christophe Beck, Peter D. Kaye
Montage:
Stan Cole
Jaar:
1999
Alt. titels:
The Last Witness
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Spionage, Televisiefilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Caracara (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken