Canada/Verenigde Staten 1996. Romantiek van Jerry London. Met o.a. Melissa Gilbert, Tim Matheson, Travis Tritt, Michelle Trachtenberg en Gordon Pinsent.

VPRO Cinema

Deze feelgoodfilm voor de tv heeft een scenario van Darrah Cloud en sympathieke personages. Jake Peterson (Matheson) is directielid van een tractorenfabriek in Chicago. Hij wordt uitgezonden naar zijn geboorteplaats Athens in Nebraska, waar hij een verliesgevend filiaal moet laten inkrimpen. Deze onderneming is de grootste werkgever van het stadje. Jake voelt er weinig voor om arbeiders vlak voor kerstmis werkloos te maken, maar hij heeft geen keuze. Na zijn aankomst in Athens ontmoet hij Emma (Gilbert), een jonge weduwe met een dochtertje dat Noel (Trachtenberg) heet. Hij wordt verliefd op Emma, die in de fabriek werkt, die hij moet reorganiseren. Jack gaat terug naar Chicago en deelt zijn baas mee, dat hij de verantwoording als manager over het bedrijf op zich neemt, en er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat ze binnen een jaar winst zullen maken. Voorspelbaar, maar onderhoudend. Mooi camerawerk van Frank Tidy. Ook bekend als A HOLIDAY FOR LOVE.

credits

Regie:
Jerry London
Cast:
Melissa Gilbert, Tim Matheson, Travis Tritt, Michelle Trachtenberg, Gordon Pinsent, Jayne Eastwood, Jack Jessop, Bernard Behrens, Chris Makepeace, Richard Waugh
Productie:
Susan Murdoch, Michael Jaffe, Howard Braunstein, Darrah Cloud
Muziek:
Dana Kaproff
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kerstfilm, Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Christmas in My Hometown (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken