Duitsland 2002. Familiefilm van Peter Welz. Met o.a. Kai Müller, Ruwen Schneider, Linda Schwarz, Michael Ehnert en Janna Striebeck.

VPRO Cinema

De elf-jarige Timo (M[KA3]uller) is samen met zijn vriendje Uli (Schneider) door zijn pleegvader in een dorpje in Thüringen afgezet om Timo's echte vader, een archeoloog, te ontmoeten. Hij had beloofd hen mee te nemen naar de opgravingen in de dichte bossen van Thüringen. Helaas is hij niet op de afspraak verschenen, en in de hotelkamer vinden de jongens een videodagboek, waaruit blijkt dat Timo's vader in het Finsterwald zou zijn. Het Finsterwald, de naam zegt het al, is eng en staat bekend om zijn ronddolende spoken. Niemand waagt zich graag in de ondoordringbare wouden. Timo en Uli zijn niet bang en vinden niet alleen Timo's vader, maar rollen ook nog eventjes een Russische bende op, die ikonen smokkelt. Of het er nu écht spookt, verhaalt de geschiedenis niet. Het scenario van Manfred Birkl en Steffen Walter wil heel wat: het thema adoptie behandelen, een levensles verstrekken en een avontuur beleven. Jonge kijkers die niet het niet zo nauw nemen, vinden het allemaal prachtig.

credits

Regie:
Peter Welz
Cast:
Kai Müller, Ruwen Schneider, Linda Schwarz, Michael Ehnert, Janna Striebeck, Jochen Nickel, Manfred Lehmann, Michael Hahnemann, Silvio Hildebrandt
Jaar:
2002
Alt. titels:
Fluch des schwarzen Schwans, Der, Vatersuche im Finsterwald
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Levenservaring, Adoptie, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen