Verenigde Staten/Filipijnen 1995. Sciencefiction van Dan Golden. Met o.a. Richard Lynch, James Brolin, Bryan Genesse, Craig Judd en Susan Africa.

VPRO Cinema

Na de overbekende kernoorlog die de aarde weer woest en ledig gemaakt heeft, wordt het leven van de overlevenden verziekt door een biologisch strijdmiddel, een virus dat een vorm van builenpest veroorzaakt zodra een man en een vrouw zich willen voortplanten. Derhalve hebben het zwakke en het sterke geslacht zich van elkaar afgescheiden en leven in stammen, die elkaar op leven en dood bestrijden met een guerrilla-oorlog. Joe Knight (Genesse), een jonge wetenschapper, ontwikkelt tenslotte een genezende anti-stof. De film is pure trash, waarin Brolin nog het enige lichtpuntje in deze duistere geschiedenis is. Hij speelt de rol van McKabe, een koele krijger die bij de bereiding van het serum helpt. De smakeloze gelijkenis met AIDS helpt geen zier om ook maar één moment te geloven in deze goedkope MAD MAX imitatie, die een beroep doet op de laagste instincten van de kijker. Het scenario is van Joe Sprosty, Jeff Pulice en Daniella Purcell. Het camerawerk is van Tom Calloway. Deze film dien je te mijden als de pest. Ook bekend als LAST CHANCE.

credits

Regie:
Dan Golden
Cast:
Richard Lynch, James Brolin, Bryan Genesse, Craig Judd, Susan Africa, Kelhli O'Byrne, Nikki Fritz, Elena Sahagun, Chris Atkins, Bon Vibar, Bobby Greenwood, Zarina Torres, Cristina Villiegas, Rachel Medavoy, Nick Nicholson, Elena Sahagun, Brian Genese, Kehli O'Byrne, Graig Judd
Scenario:
Joe Sprosty
Productie:
Cirio Santiago, Mike Elliott
Camera:
Tom Calloway
Muziek:
Timothy Winn
Jaar:
1995
Alt. titels:
Last Chance, Last chance
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Filipijnen

op televisie
0 uitzendingen

Terminal Virus (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken