Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Robert Young. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Martin Jarvis, Bill Nighy en John Sessions.

VPRO Cinema

Deze aflevering van het ongelijke paar, de aristocratische inspecteur Lynley (Parker) en zijn partner zonder klasse, sergeant Barbara Havers (Small) gaat over het systeem van de Britse kostscholen, waar traditie, discipline, eer en prestatie hoog in het vaandel staan. Toch blijkt er iemand op Bredgar Hall in staat te zijn tot knapenschending en kindermoord. John Corntel (Sessions) vraagt Lynley om hulp. Corntel was verantwoordelijk voor het slachtoffertje. Hoewel het geval buiten Lynley`s jurisdictie valt, begint hij toch een onderzoek omdat hij Corntel kent van Eton College (samen met Harrow de duurste kostschool van het Verenigd Koninkrijk). Corntel staat ook op het lijstje van verdachten. Havers moet van al die dure snobs niks hebben, maar zij blijkt met haar boerenslimheid evenwel onmisbaar. Het conventionele scenario is van Simon Block Mickery naar de mysterie roman van Elizabeth George, die zich uitleeft in het Engelse standsverschil, vermengd met boze misdaden. De liefhebbers van haar boeken en de tv-serie komen geheel en al aan hun trekken. Het camerawerk is van Davis S. Higgs.

credits

Regie:
Robert Young
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Martin Jarvis, Bill Nighy, John Sessions, Samuel Barnett, Henry Cavill, William Mannering, Joe Sowerbutts, Lise Stevenson, Glyn Grimstead, June Watson, Alex Giannini, Paul Herzberg, Jonathan Timmins, Yvonne Riley, Frederick Treves
Scenario:
Simon Block Mickery
Productie:
Ruth Baumgarten, Pippa Harris, Jane Tranter, Rebecca Eaton, Julia Stannard
Camera:
Davis S. Higgs
Muziek:
Robert Lockhart
Jaar:
2002
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: Well Schooled in Murder, The, Well Schooled in Murder, Auf Ehre und Gewissen
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen