Duitsland 2003. Misdaad van Thomas Bohn. Met o.a. Imogen Krogge, Horst Krause, Julia Jäger, Peter Prager en Michael Roll.

VPRO Cinema

Een weinig bekend historisch feit: Napoleon verloor zijn eerste veldslag bij Gro[KL29]beeren in 1813 tegen de Pruisen, maar nog onbekender is het feit dat hij van de gelegenheid gebruik gemaakt zou hebben om zich te ontdoen van de minnaar van zijn mai[KA4]tresse... Kommissarin Johanna Herz (Kogge) kan zo`n bijna tweehonderd jaar oude moord niets schelen en heeft weinig begrip voor de opwinding van haar vriend historicus, Robert Beck (Prager), die getipt werd door de plaatselijke bibliothecaresse Amelie Wieland (J[KA3]ager). Het liefst zou ze bij het naspelen van de veldslag opkrassen, maar dan gebeurt er een echte moord, waardoor ze moet blijven. Haar assistent Revierpolizist Horst Krause (Krause) bewijst weer eens dat hij goud waard is. Deze afleveringen met Herz en Krause staan qua geest het dichtst bij de oorspronkelijke DDR films, niet dat dit een veeg teken zou zijn, integendeel. Het scenario is van Scarlett Kleint en Michael Illner. Het camerawerk is van Hans Franek.

credits

Regie:
Thomas Bohn
Cast:
Imogen Krogge, Horst Krause, Julia Jäger, Peter Prager, Michael Roll, Hans Kremer, Kathrin Angerer, Ulrike Folkerts, Imogen Kogge
Scenario:
Scarlett Kleint
Camera:
Hans Franek
Muziek:
Hans Franek
Jaar:
2003
Alt. titels:
Schlacht, Die
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen