Canada/Verenigde Staten 2000. Misdaad van George Bloomfield. Met o.a. Wendy Crewson, Victor Garber, Robert Hays, Simon Callow en Domini Blythe.

VPRO Cinema

Aflevering uit de serie met speurneus Joanne Kilbourn (Crewson), een voormalige smeris, die weduwe geworden is. Zij zorgt voor haar kinderen, inclusief een pleegkind, en geeft colleges aan de universiteit. Ze heeft de onopgehelderde moord op haar man, een verkiezingskandidaat, nooit kunnen verkroppen. Andy Boychuk (Hays), de vice-kandidaat van haar man, nodigt haar uit voor een politieke picknick om de verkiezingskas te spekken. Ze hoort toevallig een twistgesprek tussen Andy en een voor haar onbekende vrouw. Later blijkt zij vermoord te zijn en Joanne's ex-partner Inspector Philip Millard is belast met het onderzoek. Joanne gaat hem helpen en Andy is Millards verdachte nummer één, maar zoals de titel al min of meer suggereert, kan de bedriegelijke schijn dodelijk zijn. De realistische plot die draait om een homoseksuele relatie, is minder belangrijk dan het gespeur van hoofdrol Crewson. Over het algemeen netjes uitgevoerd en best onderhoudend. Het scenario van R.B. Carney is gebaseerd op de eerste van zeven romans van Gail Bowen over Joanne Kilbourn. Het camerawerk is van Gerald Packer. Ook bekend als CRIMINAL INSTINCTS: DEADLY APPEARANCES.

credits

Regie:
George Bloomfield
Cast:
Wendy Crewson, Victor Garber, Robert Hays, Simon Callow, Domini Blythe, Colombe Demers, Kevin Hicks, Marc Cohen, Noah Shebib, Callahan Connor, Natasha La Force, Ryan Kavanagh, Katie Emme McIninch, Joyce Gordon, Jef Mallory, Marcel St. Pierre, Kelly Woods, David Clement, Matt Trueman, Scot Denton, Allen Stewart-Coates
Productie:
R.B. Carney, Christina Jennings, Perry Zimel, Laura Harbin, Scott Garvie
Camera:
Gerald Packer
Muziek:
Christopher Dedrick
Jaar:
2000
Alt. titels:
Criminal Instincts: Deadly Appearances
Genres:
Misdaad, Mysterie, Horror, Thriller
Trefwoorden:
Occultisme, Detectivefilm, Satanisme
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Deadly Appearances (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken