Duitsland 2003. Drama van Matthias Tiefenbacher. Met o.a. Katharina Böhm, Jörg Schüttauf, Marcel Nievelstein, Nicki von Tempelhoff en Erika Marozsán.

VPRO Cinema

Het niet al te sterke scenario van Kathrin Richter en Ralf Hertwig schiet uit de startblokken met een thema dat doet denken aan de meesterlijke film van Fran[KA10]cois Truffaut uit 1981 LA FEMME D`[KA2]A C[KA4]OT[KA1]E met G[KA1]erard Depardieu en Fanny Ardant. Iris (B[KA3]ohm) is gelukkig getrouwd met Bruno (Sch[KA3]uttauf) en hebben een zoon, Jonas (Nievelstein). Na zeven jaar (gelijk bij Truffaut) komen er nieuwe buren te wonen boven hen, Nils (Von Tempelhoff) en Anna (Marozsan). Iris en Nils zijn oude bekenden en waren elkaars bezeten geliefden; Iris maakte een einde aan de verhouding door op een nacht kokend water over Nils' borst uit te gieten. Nils', maakt handig gebruik van Iris' schuldgevoel, en weet haar opnieuw in te palmen, en haar door de knieën te laten gaan en Iris is wederom zijn seksuele gevangene. Terwijl Bruno het vertrouwen in Iris niet verliest, komt het tussen Nils en Anna tot een strijd, waarbij Nils het onderspit delft. De hoofdrollen zijn goed en zij dragen deze zwaar melodramatische film. Het camerawerk is van Joachim Jung.

credits

Regie:
Matthias Tiefenbacher
Cast:
Katharina Böhm, Jörg Schüttauf, Marcel Nievelstein, Nicki von Tempelhoff, Erika Marozsán, Claus D. Clausnitzer, Lisa Kreuzer, Horst Kotterba, Alexandra von Schwerin, Katharina Blom
Camera:
Joachim Jung
Muziek:
Marcel Barsotti
Jaar:
2003
Alt. titels:
Freund von früher, Der
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Freund von früher (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken