Oost Duitsland 1986. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Lutz Riemann, Justus Fritzsche en Ute Lubosch.

VPRO Cinema

Jens Briener (Fritzsche) is een toneelspeler zonder groot talent. Hij komt niet aan de bak en moet zijn gezin onderhouden met gelegenheidsbaantjes. Zijn vrouw (Lubosch) kijkt op hem neer en wil gaan scheiden. Dan wil Jens met een aantal coups bewijzen dat hij over toneelbloed beschikt. Hierdoor ontstaan klachten die op het bureau van Hauptmann Fuchs (Borgelt) terechtkomen. Samen met zijn trouwe Oberleutnant Zimmerman (Riemann) en Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) grijpen ze de kleine oplichter, die had gehoopt respect te krijgen van zijn vrouw en zoontje (Awege). De kijker geloofde nog maar nauwelijks in de serie, want er waren nog maar heel weinig kijkers. Fuchs draaide al vijftien jaar zijn diensten. De stemming in Honeckerland was duidelijk aan het veranderen. Het scenario is van Joachim Goll. Stereo. Aflevering 103.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Lutz Riemann, Justus Fritzsche, Ute Lubosch, Danny Awege, Fred Delmare, Peggy Marmuth
Scenario:
Joachim Goll
Jaar:
1986
Alt. titels:
Großes Talent, Ein
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen