Canada 1999. Komedie van Geoffrey Edwards en Geoffrey Edwards. Met o.a. Christopher Heyerdahl, Patrick Thomas, Susie Almgren, Larry Day en Daniel Pilon.

VPRO Cinema

Gregor (Heard), een gangster met subtiele methodes - hij voert zijn slachtoffers kaviaar en weigert hen daarna te laten drinken, heeft het voorzien op de business van de vader van de dertien-jarige Chris Matherson (Thomas). Als het erg eng (en spannend) wordt, slaagt Chris erin te vluchten met Bobby Fish (Heyerdahl), een van vaders werknemers. Fish koestert een soort schuldgevoel en Chris vertrouwt hem voor geen cent, maar geleidelijk aan groeit hun wederzijdse vertrouwen en laveert de film naar de goede afloop. Chris heeft dan de eerste stap naar de volwassenheid gezet. Het actieloze scenario van Richard Goudreau lijkt op een slecht stripverhaal. De rolverdeling deed zijn best, maar kon het ook niet helpen dat het niets werd. Waarom een gevestigd en goed acteur als Heard zich liet lenen voor een dergelijke rolprent is een raadsel. Het camerawerk is van Georges Archambault. Ook bekend als COUNTERPUNCH en THE WITNESS.

credits

Regie:
Geoffrey Edwards, Geoffrey Edwards
Cast:
Christopher Heyerdahl, Patrick Thomas, Susie Almgren, Larry Day, Daniel Pilon, Alan Legros, Victor Knight, John Heard, Jane Gildchrist, Patrick Thomas
Productie:
Richard Goudreau, Jeffrey Tinnell, André Link, Christian Larouche
Camera:
Georges Archambault
Muziek:
Jerry De Villiers
Jaar:
1999
Alt. titels:
Counterpunch, Witness, The
Genres:
Komedie, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Tragikomedie, Jeugdfilm, Volwassen worden, Familiefilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Fish Out of Water (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken