Oost Duitsland 1985. Misdaad van Hans-Wener Honert en Hans-Werner Honert. Met o.a. Peter Borgelt, Lutz Riemann, Walter Nickel, Fred Delmare en Ingrid Rentsch.

VPRO Cinema

Paul Karuschke (Delmare) is een gezagsgetrouwe modelburger van het soort dat door vadertje Honecker als ideaal werd gezien. Ondanks zijn huwelijksdag gaat Paul `s avonds als portier zijn plicht vervullen in het instituut, waar hij werkt. Zijn vrouw Anne (Rentsch) en zijn tweelingbroer Otto (wederom Delmare) krijgen de schrik van hun leven als de politie hen vertelt, dat Paul zwaar gewond is, omdat hij een inbraak wilde verijdelen. Oberleutnant Claus (Nickel) en Oberleutnant Zimmermann (Riemann) gaan onder leiding van Hauptmann Fuchs (Borgelt) een onderzoek instellen naar de toedracht van de zaak en stuiten op een hoop ongerijmdheden. Zou er een insider aan het werk zijn geweest, die de inbrekers heeft getipt? Bij Hauptmann Fuchs komt altijd de onderste steen boven, maar de DDR-burger geloofde het wel, want slechts iets meer dan de helft van hen schakelde zijn tv-toestel aan, tenminste als we de officiële cijfers mogen geloven. Net zoals bij de beroemde vijfjaren-plannen deugde er geen snars van deze kijkcijfers. Het scenario is van regisseur Honert. Aflevering 101.

credits

Regie:
Hans-Wener Honert, Hans-Werner Honert
Cast:
Peter Borgelt, Lutz Riemann, Walter Nickel, Fred Delmare, Ingrid Rentsch, Petra Kelling, Horst Weinheimer, Hannelore Koch, Wolf-Dieter Lingk, Carl-Heinz Choynski
Scenario:
Hans-Wener Honert
Jaar:
1985
Alt. titels:
Zersprungene Spiegel, Der
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen