Zweden 1999. Familiefilm van Gita Mallik en Gita Malik. Met o.a. Hanna Alström, Sebastian Hulthen, Ford Peterson, Björn Granath en Agniezska Kosón.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Sanne (Liljeberg) ontdekt door toeval in een kazerne in de buurt een drietal paarden dat door een Arabische prins aan Zweden werden geschonken. De volbloeds zijn een staatsgeheim, omdat het verboden is paarden in te voeren. De edele dieren moeten dus naar het slachthuis. Sanne voelt een warme vriendschap voor de prachtige hengst Sherdil en ze is vastbesloten om hem te redden. Ze verbergt zich met Sherdil in een verlaten hut en wordt geholpen door een vriend en een vriendin. Het leger is vastbesloten het paard terug te vinden en af te maken voordat dierenbeschermers zich met de zaak gaan moeien. Het verhaal zit in een klassiek stramien en je weet vanaf het begin dat alles wel goed zal aflopen, maar Liljeberg gaat zo op in haar rol dat ze het enthousiasme van de toeschouwer moeiteloos mee heeft. Vooral paardenliefhebbers en tienermeisjes zullen van de film genieten. Regisseur Mallik schreef zelf het scenario. Knappe fotografie van Pavel Ythjall. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Gita Mallik, Gita Malik
Cast:
Hanna Alström, Sebastian Hulthen, Ford Peterson, Björn Granath, Agniezska Kosón, Suzanne Reuter, Anna von Rosen, Marika Lagercrantz, Ola Wahlström, Jonet Hallden, Rebecka Liljeberg
Scenario:
Regisseur Mallik
Productie:
Leon Flamholc, David Flamholc
Muziek:
Jon Ekstrand, Anders Lindhgren
Jaar:
1999
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Vriendschap & eerste liefde, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Sherdil (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken