Verenigde Staten 1931. Komedie van James W. Horne. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Mae Busch, Gertrude Astor en Linda Loredo.

VPRO Cinema

Stan (Laurel) en Ollie (Hardy) zitten gezellig te eten met hun vrouwen. Op de vraag wie er ijs toe wil, antwoordt alleen Stan bevestigend. Dan moeten ze het gaan halen. Op de terugweg na de nodige onmogelijke toestanden in de ijssalon, zien ze een vrouw (Busch) die vanaf een brug in het water wil springen om zich te verdrinken. Ze redden haar, maar in plaats van dankbaarheid, zegt Kate (zo heet ze) dat Stan en Ollie haar onderdak moeten verlenen. Zo niet dan zal ze niet aarzelen om hen van poging tot moord beschuldigen. Stan en Ollie hebben geen keuze dan haar thuis te verbergen onder de neuzen van hun echtgenotes (Astor en Loredo). Dit leidt tot hilarische toestanden. Dat de vrouw slecht is, blijkt uit het feit dat ze in het opsporingsregister staat. Beste scène: Stan in de badkuip. Het scenario is van H.M. Walker. Het camerawerk is van Art Lloyd. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie.

credits

Regie:
James W. Horne
Cast:
Stan Laurel, Oliver Hardy, Mae Busch, Gertrude Astor, Linda Loredo, Eddie Baker, Gordon Douglas, Charlie Hall, Tiny Sandford
Scenario:
H.M. Walker
Productie:
Hal Roach
Camera:
Art Lloyd
Muziek:
Marvin Hatley, Leroy Shield, Leroy Shield
Montage:
Richard C. Currier
Jaar:
1931
Alt. titels:
Come Clean, Come clean
Genres:
Komedie, Experimenteel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Laurel & Hardy: Come Clean (1931) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken