Verenigde Staten 1999. Drama van Michael Switzer. Met o.a. Katey Sagal, Annabeth Gish, Tom Irwin, Alison Pill en Katie Boland.

VPRO Cinema

Ellen (Sagal) en Brian Young (Irwin) hebben een goed huwelijk. E[KA1]en ding ontbreekt nog aan hun geluk: een kind. Als Ellen eindelijk zwanger wordt, geeft zij vroegtijdig geboorte aan een baby die zij iets meer dan vijf maanden bij zich droeg. Het is een meisje; ze noemen haar Emily (`gespeeld` door Kaitlyn Viney en later door Kirsten Viney). De bevalling is heel moeilijk en Ellen gaat er bijna aan onderdoor. Ongetrouwde, aantrekkelijke Claire Hutton (Gish) is haar verpleegster. Ze zorgt goed voor Ellen, praat haar moed in en beide vrouwen kunnen goed met elkaar overweg. Dan komt er slecht nieuws: Ellen lijdt aan een ongeneeslijke kanker en heeft nog maar zes maanden te leven. Het goede nieuws is dat de kleine hummel bergopwaarts gaat en het ziekenhuis mag verlaten. Ellen die bij haar positieven is, uit een goed milieu komt en een goede opleiding heeft genoten, is wilskrachtig en vastbesloten. Het kind moet een moeder hebben als zij er niet meer is en Brian moet dan hertrouwen; Claire is de ideale kandidate; en zo geschiedde het... Het vederlichte, voorspelbare scenario van Richard Leder is puur formulewerk dat uit is op een maximum aan effectbejag bij de kijker: zoveel mogelijk tranen met zoveel mogelijk goedkope trucs. De dialogen zijn afgezaagd en de personages krijgen nauwelijks gestalte. De rollen doen hun best en het camerawerk van Laszlo George ziet er goed uit, maar de film is een hele onnozele imitatie van STEPMOM met Susan Sarandon en Julia Roberts. De film zou op een ware geschiedenis gebaseerd zijn, maar doet eerder denken aan een kasteelroman. Ook bekend als NO GREATER LOVE en NO HIGHER LOVE.

credits

Regie:
Michael Switzer
Cast:
Katey Sagal, Annabeth Gish, Tom Irwin, Alison Pill, Katie Boland, Brenda Bazinet, Roger Dunn, Tedde Moore, Michael Rhoades, Jonathon Whittaker, Kaitlyn Viney, Kirsten Viney, Brittaney Edgell
Productie:
Terry Gould, Orly Adelson, Kurt Inderbitzin
Muziek:
Ernest Troost
Jaar:
1999
Alt. titels:
No Greater Love, No Higher Love
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

God's New Plan (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken