Duitsland 2002. Misdaad van Maris Pfeiffer. Met o.a. Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy en Jaecki Schwarz.

VPRO Cinema

Een gynaecoloog uit Sint Petersburg, die sinds kort in Berlijn woont, is vermoord. Volgens Otto (Martens) is dit een afrekening van de Russische maffia omdat het slachtoffer betrokken was bij smokkel van medicamenten, waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden. Volgens Verena (Maranow) steekt de zaak anders in elkaar. Ze concentreren zich nu op de duistere Nik Warenko (Ninidze), die zijn intrek heeft genomen in de kamer van de vermoorde in Hotel Hoffnung. Dat brengt ons team op het spoor van kindersmokkel en gerommel met adoptie, maar Warenko wordt vermoord. Er zijn twee motieven: hij wist teveel en zou misschien gaan zingen, of het gaat om een wraakoefening. Twee echtparen komen als daders in aanmerking: de Gellers (Von L[KA3]uttichau en Diekhoff) die zich met adoptie bezighouden, en de Schwanholds (Blacher en Schrott), de ouders van de geadopteerde Anna Lena. Warenko beweerde dat hij de natuurlijke vader van het kind is, en dat hij zijn vriendin gedwongen had het kind te laten adopteren. Beide paren hadden een rekening te vereffenen met Warenko. De vrouwelijke intuïtie zegeviert en de kijker geniet van het kordate optreden van Maranow en Martens met de onontbeerlijke hulp van hun gehele team. Het scenario is van Eva Zahn en Volker A. Zahn. Het camerawerk is van Eckhard Jansen.

credits

Regie:
Maris Pfeiffer
Cast:
Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy, Jaecki Schwarz, Arnfried Lerche, Walter Kreye, Merab Ninidze, Tatjana Blacher, Harald Schrott, Maral Schäfer, Marlen Diekhoff, Helmfried von Lüttichau, Saskia Schwarz, Hans-Uwe Bauer, Mark Zak
Scenario:
Eva Zahn
Camera:
Eckhard Jansen
Muziek:
Martin Stock
Jaar:
2002
Alt. titels:
Starkes Team - Kinderträume, Ein, Kinderträume
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen