Duitsland 1996. Drama van Bernd Böhlich. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Gunter Schoß, Swetlana Schönfeld, Gojko Mitic en Nikolaus Gröbe.

VPRO Cinema

Katrin Klein (Landgrebe) is anesthesiste in een ziekenhuis in Dresden. Met haar vriend-collega professor Kugler (Scho[KL29]) krijgt zij de jobstijding dat Kuglers zoon, Daniel (Gr[KA3]obe), levensgevaarlijk gewond werd bij een verkeersongeval, dat hij zelf heeft veroorzaakt. Ook een buitenlander (Mitic), een Australi[KA3]er zonder identiteitspapieren, was bij het ongeluk betrokken en is zwaar gewond. Wanneer twee dubieuze figuren de Australi[KA3]er, die Joel Cutter (Mitic) blijkt te heten, een bezoekje willen brengen, slaat de onbekende gewond en al op de vlucht. Spontaan verbergt Katrin-met-het-grote-hart hem in haar woning. Het gaat niet goed met Joel, en Katrin ontdekt op een röntgenfoto dat Kugler een fractuur in Joels schedel over het hoofd gezien heeft. Er moet direct worden ingegrepen. Het scenario is van Ingrid Föhr en regisseur Böhlich. Het camerawerk is van Gero Steffen.

credits

Regie:
Bernd Böhlich
Cast:
Gudrun Landgrebe, Gunter Schoß, Swetlana Schönfeld, Gojko Mitic, Nikolaus Gröbe, Barbara Dittus, Hansjürgen Steinmann, Rolf Ludwig, Gerry Wolff, Jenny Antoni, Oliver Elias, Gunter Scho§, Svetlana Schönfeld
Scenario:
Ingrid Föhr
Camera:
Gero Steffen
Muziek:
Dirk Michaelis
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ärzte - Herberge für einen Frühling
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Doktersdrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen