Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van Paul Unwin. Met o.a. Amanda Burton, Matthew Marsh, Prunella Scales, Philip Jackson en Tim Woodward.

VPRO Cinema

In deze aflevering wordt Sam Ryan (Burton) geconfronteerd met ethische kwesties zoals het bestaan van een hogere macht. De vrouw van schoolhoofd Lloyd Dupen (Marsh) pleegt zelfmoord, maar haar dochter betwijfelt dit, en vraagt Sam een autopsie uit te voeren. DI Toner (Jackson) wil evenwel niet dat het dossier opnieuw geopend wordt. Ondertussen heeft Sam een telefoontje gekregen van bisschop Craig (Castle) in verband met de mogelijke heiligverklaring van een van zijn nonnen die ruim veertig jaar geleden is gestorven; Craig wil haar lichaam eerst laten onderzoeken op stigmata. Terwijl Sam sukkelt met haar eigen gezondheid, buigt ze zich over haar werk en toont aan dat de zelfmoord geen zelfmoord was en dat de vrees van de bisschop niet ongerechtvaardigd was, maar ze vraagt zich af of de waarheid wel zo zinvol is. Het scenario is van Stephen Brady. Aflevering 18 (de derde van de vijfde reeks).

credits

Regie:
Paul Unwin
Cast:
Amanda Burton, Matthew Marsh, Prunella Scales, Philip Jackson, Tim Woodward, Benedick Blythe, John Castle, Kathryn Hunter, Sean Murray, Tony Bluto
Scenario:
Stephen Brady
Productie:
Anne Pivcevic, Caroline Oulton, Monica Rodger, Jeff Golding
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
2001
Alt. titels:
Faith
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Silent Witness: Faith (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken