Duitsland 1984. Mysterie van Georg Tressler. Met o.a. Manfred Heidmann, Amadeus August, Rudolf Waldemar Brem, Nate Seids en Uta Maria Schütze.

VPRO Cinema

Kurt Sander (August), de assistent van Sch[KA3]afermann (Heidmann) is een fervent hengelsporter en hij vist graag in Frankrijk in de meren rond Puttlange aan de N74. Zo leert hij Mich[KA2]ele (Scheer) kennen, de dochter van een hoteleigenaar. Op zijn verjaardag neemt hij vrij om met Mich[KA2]ele de heugelijke dag te vieren. Hij is net vertrokken als een postpakketje wordt afgeleverd, dat zijn buurvrouw, Frau Wolf (Schütze), in ontvangst neemt. Kort daarop ontploft het en haar vier-jarige dochtertje raakt gewond. Schäfermann begint te snuffelen en ontdekt algauw dat iemand het op Sander gemunt heeft en dat Schäfermann de afzender geweest zou zijn! Voordat Schäfermann de zaak heeft opgelost, wordt hij met nog heel wat meer verrassingen geconfronteerd en moet hij een onderzoek over de grens doen. Het scenario van Herbert Lichtenfeld zit vol dwaalsporen en houdt de kijker op het puntje van zijn stoel. Het camerawerk is van Klaus Peter Weber. Vierde zaak van Schäfermann. Aflevering 162.

credits

Regie:
Georg Tressler
Cast:
Manfred Heidmann, Amadeus August, Rudolf Waldemar Brem, Nate Seids, Uta Maria Schütze, Nicolas Lansky, Gabriella Scheer, Henry Stolow, Henning Gissel, Günther Ziegler, Thorwald Lössl
Productie:
Helga Poche
Camera:
Klaus Peter Weber
Muziek:
Hans Hammerschmid
Jaar:
1984
Alt. titels:
Geburtstagsgrüße
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen