Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1999. Romantische komedie van Kelly Makin. Met o.a. Hugh Grant, James Caan, Jeanne Tripplehorn, Joe Viterelli en Burt Young.

VPRO Cinema

'Fuggetaboutit'. De o zo Britse Hugh Grant die o zo stuntelig mafioos Italiaans-Amerikaans oefent is de zoveelste doorn in het oog van Grant-haters, maar het hoogtepunt in Mickey Blue Eyes voor Grant-liefhebbers. Grant speelt een jongeman die in zijn onwetendheid verliefd raakt op een maffiadochter. Deze komedie drijft op de clichés van het maffiagenre: het onnavolgbare Brooklynse accent, gezellige gangsters die niet zo gezellig blijken en natuurlijk enorme borden pasta. Bovendien is de film volgepropt met acteurs die we vooral kennen van maffiafilms: James Caan speelt een soort volwassener versie van Sonny Corleone en Joe Viterelli herhaalt zijn rol in Analyze This.

credits

Regie:
Kelly Makin
Cast:
Hugh Grant, James Caan, Jeanne Tripplehorn, Joe Viterelli, Burt Young, James Fox, Gerry Becker, Maddie Corman, Tony Darrow, Paul Lazar, Vincent Pastore, Frank Pellegrino
Scenario:
Robert Kuhn, Adam Scheinman
Productie:
Elizabeth Hurley, Charles Mulvehill
Camera:
Donald E. Thorin
Muziek:
Basil Poledouris
Montage:
David Freedman
Kijkwijzer:
JIKB
Jaar:
1999
Genres:
Romantische komedie
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Mickey Blue Eyes (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken