Duitsland 1979. Mysterie van Hans-Jürgen Tögel. Met o.a. Manfred Heidmann, Günther Maria Halmer, Martin Semmelrogge, Alexander May en Veronika Bayer.

VPRO Cinema

In de nachttrein Saarbr[KA3]ucken-Parijs is aannemer Loderer (May) vermoord. Hij had 150.000 mark bij zich. Het geld is weg. De vermoedelijke plaats van het misdrijf is Metz, waar de nachttrein moest stoppen vanwege het rangeren. Volgens Kommissar Sch[KA3]afermann (Heidmann) is het Loderers compagnon Eckel (Halmer), want hij steekt diep in de schulden. Sch[KA3]afermann acht het denkbaar dat Eckel met de auto naar Metz is gereden en zijn partner van het het leven en zijn geld heeft beroofd. Daarna is hij weer snel teruggereden. Hij sluit Eckel op, maar beschikt niet over harde bewijzen. Sterker nog, het neefje van zijn huishoudster, Gabler (Semmelrogge), zegt dat hij Eckels auto die nacht had geleend. Wegens gebrek aan bewijs moet Schäfermann Eckel laten lopen. Op een persconferentie maakt Eckels advocaat Schäfermann zware verwijten. Schäfermann kan dit niet op zich laten zitten en maakt de rit naar Metz zelf per auto, waarbij hij het parcours klokt, en hulp krijgt van zijn Franse collega's. De afloop in het scenario van Hans Peter Kaufmann is dan voorspelbaar. Een prettige aflevering met behoorlijk spel en een keur van tv-acteurs. Halmer is dit keer de schurk, hij zou tien jaar later zijn eigen serie - ANWALT ABEL - krijgen als bohemiènachtige advocaat van de duivel. Het camerawerk is van Michael Peter Faust. Schäfermanns tweede zaak. Aflevering 98.

credits

Regie:
Hans-Jürgen Tögel
Cast:
Manfred Heidmann, Günther Maria Halmer, Martin Semmelrogge, Alexander May, Veronika Bayer, Karl Josef Cramer, Uwe Arndt, Franz Rudnik, Claudia Demarmels, Germain Muller, Peter Bongartz, Brigitte Dryander
Scenario:
Hans Peter Kaufmann
Productie:
Helga Poche
Camera:
Michael Peter Faust
Muziek:
Joachim Ludwig
Jaar:
1979
Alt. titels:
30 Liter Super, Dreißig Liter Super
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - 30 Liter Super (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken